Caribisch Juristenblad

Article

Het Bezoldigingslandsbesluit 1998 en het Besluit rechtspositie Korps Politie Nederlandse Antillen 2000

Trefwoorden politie, rechtspositie, Curaçao
Auteurs Prof. mr. L.J.J. Rogier
DOI
Auteursinformatie

Prof. mr. L.J.J. Rogier
Prof. mr. L.J.J. Rogier is als bijzonder hoogleraar Staats- en bestuursrecht verbonden aan de University of Curaçao en is lid-plaatsvervanger van de Raad van Beroep in ambtenarenzaken. Hij is tevens voorzitter van de redactie van het Caribisch Juristenblad.
  • Samenvatting

      Na de herstructurering van de Nederlandse Antillen op 10 oktober 2010 rees de vraag of het Bezoldigingslandsbesluit 1998 van de Nederlandse Antillen en het Besluit rechtspositie Korps Politie Nederlandse Antillen 2000 nog wel van kracht waren. Het eerste landsbesluit was opgehangen aan de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht 1964 van de Nederlandse Antillen. Het tweede landsbesluit aan de Politieregeling 1999, eveneens een landsverordening van de Nederlandse Antillen. Beide besluiten zijn van kracht gebleven. Het Bezoldigingslandsbesluit is blijven voortbestaan als uitvoeringsbesluit van de huidige Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht van Curaçao. En het Besluit rechtspositie Korps Politie Nederlandse Antillen 2000 is thans opgehangen aan de nieuwe Politieregeling 2019.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.