Caribisch Juristenblad

Article

David versus Goliath; of hoe de Arubaanse burger tegen de overheid moet vechten

Trefwoorden geschil met overheid, civiel recht, bestuursrecht, strafrecht, hobbels en valkuilen, Civiel recht, Bestuursrecht, Strafrecht
Auteurs Mr. A. Balentina
DOI
Auteursinformatie

Mr. A. Balentina
Mevr. mr. Anouk Balentina is certified legislative lawyer en heeft ruim 17 jaar werkervaring als jurist binnen de overheid op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, milieu en infrastructuur. Zij is tevens milieuactiviste. Dit artikel is geheel op persoonlijke titel geschreven.
  • Samenvatting

      De relatie van de burger met de overheid kan op verschillende manieren plaatsvinden: via het civiele recht, het bestuursrecht en zelfs het strafrecht. In dit artikel wordt nader ingegaan op de positie van de procederende burger tegen de overheid waarbij vanuit een praktische invalshoek vooral de hobbels en valkuilen worden belicht, in het bijzonder binnen het bestuursrecht. Ter illustratie worden diverse rechtsgeschillen inzake de Parkietenbos-vuilstortplaats gebruikt. Ten slotte worden aanbevelingen gedaan ter verbetering, opdat de burger een nog betere rechtsbescherming tegen de overheid wordt geboden.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.