Caribisch Juristenblad

Case Law

Schadevergoeding in het ambtenarenrecht

Annotatie bij de uitspraken RvBAZ CUR 28 april 2022, ECLI:NL:ORBAACM:2022:34, RvBAZ AUA 4 mei 2022, ECLI:NL:ORBAACM:2022:35 en RvBAZ AUA 4 mei 2022, ECLI:NL:ORBAACM:2022:36. Eerste aanleg: ECLI:NL:OGAACMB:2021:67 en ECLI:NL:OGAACMB:2021:85

Trefwoorden overheid, ambtenaar, schadevergoeding, RvBAZ
Auteurs Mr. A.C. Balentina
DOI
Auteursinformatie

Mr. A.C. Balentina
Mr. A.C. Balentina is als (wetgevings)jurist werkzaam bij de Arubaanse overheid. Deze bijdrage is op eigen titel geschreven.
  • Samenvatting

      Schadevergoeding staat geregeld in artikel 96 La/RAr. Daarin staat dat als er niet of niet volledig gevolg wordt gegeven aan een veroordeling, in zover zij niet op geld luidt, hetzij in eerste aanleg bij een onherroepelijk geworden beslissing, hetzij in hoger beroep uitgesproken, dan kan de ambtenaar een bezwaarschrift bij het gerecht indienen. Indien het bezwaar gegrond bevonden wordt, veroordeelt het gerecht het betrokken lichaam tot vergoeding en stelt, met inachtneming van alle omstandigheden, het bedrag der schadevergoeding bij de beslissing vast. De rechter geeft daarvoor, zodra de uitspraak in kracht van gewijsde is gegaan, een bevelschrift van tenuitvoerlegging af.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.