Caribisch Juristenblad

Article

Orkaan Irma gejuridiseerd

Dertien (niet-)overzeese verzekeringsrechtelijke uitspraken in kaart gebracht

Trefwoorden verzekeringsrecht, orkaan Irma, arbitrage, Caribisch gebied
Auteurs Prof. dr. mr. N. van Tiggele-van der Velde en Mr. J.S. Overes
DOI
Auteursinformatie

Prof. dr. mr. N. van Tiggele-van der Velde
Prof. dr. mr. N. van Tiggele-van der Velde is hoogleraar Verzekeringsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij is tevens raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Mr. J.S. Overes
Mr. J.S. Overes is Professional Support Lawyer bij Dirkzwager te Arnhem en doet (onder begeleiding van eerstgenoemde) promotieonderzoek naar brandverzekering.
  • Samenvatting

      Orkaan Irma bracht enorme schade toe aan (onder meer) Sint Maarten, maar ook bracht hij het terrein van het verzekeringsrecht in beweging. Auteurs bespreken dertien uitspraken die in vervolg op dat ene, specifieke (al dan niet gedekte) evenement zijn gewezen. Zij stellen vast dat de uitspraken aan de breedte van het verzekeringsrecht raken, omdat debat ontstond op het punt van de verzekerde dekking en premiebetaling, tot aan de uitleg en de in kort geding aan te leggen toets, de begroting van de schade en zelfs de aansprakelijkheid van de tussenpersoon. Auteurs beschouwen de exercitie die zij uitvoerden nuttig en leerzaam en toch hopen zij vooral dat een aanleiding van deze aard en omvang zich niet opnieuw aandient.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.