Contracteren

Case

Mededingingsrechtelijke aspecten van technologieoverdrachtsovereenkomsten

Deus ex machina of terra incognita?

Trefwoorden mededingingsrecht, technologieoverdracht, grant-back, betwisting van intellectuele eigendomsrechten, Beëindiging van overeenkomsten
Auteurs Mr. H.H.P. Lugard
DOI
Auteursinformatie

Mr. H.H.P. Lugard
Mr. H.H.P. Lugard is partner bij Baker Botts L.L.P. (Brussel) en gespecialiseerd in het Europese en Nederlandse mededingingsrecht.
  • Samenvatting

      Deze bijdrage gaat in op de gewijzigde groepsvrijstelling inzake technologieovereenkomsten, Verordening 316/2014. De verordening introduceert een aantal significante wijzigingen die van belang zijn bij het redigeren van nieuwe octrooilicentieovereenkomsten en andere overeenkomsten inzake technologieoverdracht en noodzaken tot aanpassingen van bestaande overeenkomsten. De wijzigingen zijn ingegeven door de toename van “patent thickets” en de zorg omtrent de zwakke onderhandelingspositie van kleinere marktpartijen en zien onder meer op “grant back” bepalingen, beëindiging in geval van betwisting van de in licentie gegeven technologie en technologie-pool licenties.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.