Justitiële verkenningen

Artikel

Hoe koopvaardijschepen te beschermen tegen zeeroverij?

Auteurs H.A. L'Honoré Naber
Auteursinformatie

H.A. L'Honoré Naber
Henri L'Honoré Naber heeft ruime ervaring opgedaan met alle facetten van piraterij. Eerst als koopvaardijofficier. Later bij de Marinestaf te Den Haag als Hoofd Koopvaardijzaken, waar hij o.a. belast was met de veiligheid voor de koopvaardij. Hij is oprichter en directeur van adviesbureau Safer Seas Consultancy. In samenwerking met andere experts heeft hij het programma Seacure ontwikkeld, dat rederijen en offshorebedrijven de mogelijkheid biedt een volledig en integraal anti-piraterij-beleid op te zetten.
  • Samenvatting

      In spite of the recent growing international naval presence in the Gulf of Aden and the Indian Ocean Somali pirates still continue to attack passing merchantmen trying to hijack these and kidnap the crews. It seems logic to consider what security measures can be taken on the ships themselves against piracy attacks. After analyzing the dilemmas surrounding armed self-defence the author describes how various technological devices, some still developing, could contribute to greater security on board. Just as important however, is the development and appliance of an anti-piracy policy, at the shipping company as well as on board. Information sharing and communication are crucial to an efficient anti-piracy policy. Also crewmembers should know what to expect when a piracy attack occurs and how to act. The structural protection of important waterways is a primary task for naval forces, while the merchantmen themselves could take care of primary protection against piracy attacks. This would diminish their dependence on naval presence, which can never be large enough to effectively prevent piracy.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.