Justitiële verkenningen

Artikel

Agenten met een vredesmissie

Ervaringen van Nederlandse politiefunctionarissen

Auteurs H. Sollie
Auteursinformatie

H. Sollie
Henk Sollie Msc. is als onderzoeker verbonden aan de Faculteit Management en Bestuur van de Universiteit Twente. Dit artikel is gebaseerd op een onderzoek dat de auteur heeft uitgevoerd voor het Programma Politie & Wetenschap dat in 2010 is gepubliceerd onder de titel Civiele politie op vredesmissie. Uitzendervaringen van Nederlandse politiefunctionarissen in de serie Politiekunde, nr. 33. Naast de ervaringen rondom de missiewerkzaamheden en de samenwerking met de lokale politie, worden in deze rapportage ook de samenwerking met internationale collegae, de leef- en veiligheidsomstandigheden binnen een missie en het voorbereidings- en re-integratietraject beschreven.
  • Samenvatting

      The Dutch police participated in eleven peace missions since 2000. This article describes the experiences of Dutch police officers who carried out police reform during recent missions in Bosnia, Sudan, Kosovo and Afghanistan. In their role as instructor and/or adviser, these police officers taught local constables (basic) policing and management skills. During their mission, they were confronting many obstacles that stem from cultural differences, ethnic tensions, opportunism, unwillingness, corruption and language barriers. Given these limitations, expectations regarding police reform must be tempered. Creating or transforming local police into effective law-enforcement institutions that operate under the rule of law and with respect for human rights, is not a quick fix. However, by means of training and advice, local police officers realize that they should protect and serve.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.