Justitiële verkenningen

Artikel

Werk doet delinquentie afnemen

Auteurs V. van der Geest
Auteursinformatie

V. van der Geest
Dr. Victor van der Geest is universitair docent bij de sectie criminologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Hij promoveerde afgelopen mei op het proefschrift Working their way into adulthood. Voor dit onderzoek, waarop dit artikel is gebaseerd, volgde hij een groep van 270 jongens in de leeftijd van 12 tot 32 jaar, die begin jaren negentig behandeld werden in een justitiële jeugdinrichting.
  • Samenvatting

      This article is based on the author's recent doctorate thesis Working their way into adulthood, which analyses the role of employment in delinquent development in 270 high-risk males from age 18 to 32. Prior to age 18 all men had undergone residential treatment for serious problem behaviour in a juvenile justice institution in the Netherlands. Although recidivism is high, most juveniles desist in their mid-20s, and even high-frequency chronic offenders show declined levels of criminality around age 30. Why do some offenders desist from offending, while others continue? Part of this variation is explained by personality and background characteristics. Over and above these factors, employment is significantly related to a decrease in offending. This paper further analyses the relationship between employment and crime.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.