Justitiële verkenningen

Artikel

Digitaal beeldmateriaal: revolutie in de rechtszaal

Auteurs N.R. Feigenson en Ch.O. Spiesel
Auteursinformatie

N.R. Feigenson
Prof. Neil Feigenson is verbonden aan de Law Faculty van de Quinnipiac University in Hamden CT. Hij is tevens werkzaam als onderzoeker bij de afdeling Psychologie van Yale University in New Haven CT. Dit artikel is een vertaalde en ingekorte versie van het inleidende hoofdstuk van hun boek Law on display; The digital transformation of legal persuasion and judgment (New York University Press, 2009).

Ch.O. Spiesel
Christina Spiesel is als senior-onderzoeker werkzaam bij Yale Law School. Zij is tevens adjunct professor of law aan de Quinnipiac University. Dit artikel is een vertaalde en ingekorte versie van het inleidende hoofdstuk van hun boek Law on display; The digital transformation of legal persuasion and judgment (New York University Press, 2009).
  • Samenvatting

      The variety and importance of visual displays in American courtrooms has exploded. This visual and digital transformation of law practice heralds nothing less than a revolution in the ways that lawyers argue, jurors and judges decide, and the public thinks about the law. This article offers essential background for understanding law's visual and digital transformation. Also the ubiquity of digital technologies is discussed. The authors conclude by outlining the challenges that these features of digital culture pose for the law.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.