Justitiële verkenningen

Artikel

Discriminatie van transgenders door politie en justitie

Trefwoorden transgender discrimination, violence against transgender, justice, police treatment, equal rights
Auteurs I. Pohlkamp
Auteursinformatie

I. Pohlkamp
Ines Pohlkamp MSc promoveert aan de universiteit van Hamburg op seksueel non-conforme vijandige discriminatie en geweld. Zij is verbonden aan het Gender Instituut in Bremen. Contact: pohlkamp@genderinstitut-bremen.de.
  • Samenvatting

      While reflecting on gender issues transgender persons and their issues are often neglected. Government institutions on various levels don’t know how to handle their gender nonconformity as neither male nor female. Also they are often targets of inappropriate police and judicial measures. Transgender persons are often sceptical and cautious when interacting with those professionals: a fair and respectful treatment is not to be expected. In this article the author takes on to explore this blind spot. She presents the results of a survey on the transgender discrimination and violence by police and judicial institutions in Germany. The author points out that this is a result of the ongoing structural discrimination of gender non-conform persons in a binary gender system. This topic is part of her PhD thesis on the experience of discrimination and violence of gender non-conform persons in general. Her qualitative study is based on narrative interviews and a group discussion with gender non-conform persons in Germany.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.