Justitiële verkenningen

Article

Politie en beeldtechnologie: gebruik, opbrengsten en uitdagingen

Trefwoorden CCTV, bodycams, ANPR, smart cameras, police
Auteurs Drs. S. Flight
DOI
Auteursinformatie

Drs. S. Flight
Drs. Sander Flight is zelfstandig adviseur en onderzoeker op het terrein van veiligheid en criminaliteit.
  • Samenvatting

      The Dutch National Police deploys video technology, for instance body-worn video camera (bodycams), drones, helicopters with cameras, and mobile units for surveillance. Four types of video technology are discussed: CCTV, bodycams, smart cameras and automatic number plate recognition (ANPR). These four types will be the most prominent applications of visual technology in the coming years, according to ‘Vision on sensing’, published in 2015 by the National Police. The potential benefits of video images for prosecution and in the courtroom are discussed in a separate paragraph, followed by a survey of recent changes in the laws regulating this technology.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.