Justitiële verkenningen

Article

Herkenning, erkenning en respect voor elkaars grenzen

In gesprek met Mariëtte Hamer en Janine Janssen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld

Trefwoorden interview, #MeToo, government commissioner, approach, sexual violence
Auteurs Manon van der Meer
DOI
Auteursinformatie

Manon van der Meer
M. van der Meer MSc is lid van de redactieraad van Justitiële verkenningen. Ze werkt als onderzoeker bij het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), op de kennislijn Asiel en Migratie.
  • Samenvatting

      Mariëtte Hamer and Janine Janssen have a conversation about sexually transgressive behavior and violence. Both women are, as government commissioner and researcher respectively, strongly involved with this theme. Hamer and Janssen discuss how they view the #MeToo movement, what the limits are on transgressive behavior, and what should happen for tackling sexually transgressive behavior and violence and preventing these in the future. Because limits on behavior are not always crystal clear and can differ from one person to the other, it is of importance to continuously talk about them. Offenders and those accused of transgressive behavior should not be forgotten in these conversations. At the moment, much attention is given to tackling and preventing sexually transgressive behavior and violence, but many things need to happen still, and they need continuous attention, as Hamer and Janssen bring forward.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.