Maandblad voor Vermogensrecht

Article

De flexibiliteit van het recht van erfpacht

Proefschrift van mr. F.J. Vonck

Trefwoorden erfpacht, partijvrijheid, toestemming tot bestemmingswijziging, wijziging erfpacht
Auteurs Mr. H. Stolz
DOI
Auteursinformatie

Mr. H. Stolz
Mr. H. Stolz is als adviseur werkzaam bij Houthoff Buruma te Rotterdam en als docent onroerend goedrecht verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij als promovendus verbonden aan het E.M. Meijers Instituut in het kader van een onderzoek naar ontbindende en opschortende voorwaarden in het vermogensrecht.
  • Samenvatting

      De afgelopen decennia heeft erfpacht zich ontwikkeld tot een figuur die door veelal private partijen wordt gebruikt om specifieke doelstellingen te bewerkstelligen. Een dergelijk gebruik vraagt om een hoge mate van flexibiliteit van individuele erfpachtrechten. Vonck onderzocht in zijn breed georiƫnteerde dissertatie de verschillende (on)mogelijkheden rondom deze flexibiliteit.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.