Maandblad voor Vermogensrecht

Article

Naar een nieuwe maatmens in het financieel recht?

Trefwoorden beleggersbescherming, gemiddelde consument, MiFID II, zorgplicht, gedragseconomie
Auteurs Mr. D.G. van Kleef
DOI
Auteursinformatie

Mr. D.G. van Kleef
Mr. D.G. van Kleef is als promovendus verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en schrijft in het kader van het sectorplan ‘Public and private interests: A new balance’, gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, een proefschrift over de integratie van gedragsinzichten in het Europese financieel recht.
  • Samenvatting

      De maatmens in het financieel recht is aan het kantelen, niet in de laatste plaats door inzichten uit de gedragseconomie. Dat heeft gevolgen voor de wijze waarop consumenten tegemoet moeten worden getreden. De auteur bespreekt de juridische aandachtspunten die gepaard gaan met de verdergaande integratie van gedragsinzichten in dit rechtsgebied.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.