Mvo_omslag
Rss

Maandblad voor Ondernemingsrecht

Meer op het gebied van Ondernemingsrecht

Over dit tijdschrift  

Meld u zich hier aan voor de attendering op dit tijdschrift zodat u direct een mail ontvangt als er een nieuw digitaal nummer is verschenen en u de artikelen online kunt lezen.

Aflevering 3, 2015 Alle samenvattingen uitklappen
Artikel

De Bröring-test

Trefwoorden Forumbank, Aurora, bronvermelding, databanken, auteursinformatie
Auteurs Mr. F.G.K. Overkleeft
SamenvattingAuteursinformatie

    De auteur vraagt zich af hoe het kan dat een in 1959 geboren hoogleraar bestuursrecht in ondernemingsrechtelijke publicaties van anderen nog wel eens wordt aangeduid als de auteur van NJ-annotaties bij klassieke arresten van de Hoge Raad uit 1955 en 1960. Een digitale persoonsverwisseling lijkt hiervan de oorzaak te zijn. De auteur stipt enkele vragen aan die deze gang van zaken oproept.


Mr. F.G.K. Overkleeft
Mr. F.G.K. Overkleeft is advocaat bij NautaDutilh te Amsterdam.
Artikel

De OK kiest voor een historische peildatum bij uitkoopprocedures

Trefwoorden uitkoopprocedure, peildatum, betaalbaarstelling, openbaar bod, Ondernemingskamer
Auteurs Mr. O.J.W. Schotel
SamenvattingAuteursinformatie

    Sinds 2000 nam de Ondernemingskamer in uitkoopprocedures haar eindarrest als peildatum voor de bepaling van de uitkoopprijs. In het arrest inzake Unit4 (7 juli 2015) komt de OK terug van dit uitgangspunt. Vanaf heden wordt een peildatum in het verleden gebruikt. Na een openbaar bod is de dag van betaalbaarstelling de peildatum.


Mr. O.J.W. Schotel
Mr. O.J.W. Schotel is advocaat bij Stibbe te Amsterdam.
Artikel

Transfer pricing-risico’s bij overnames

Trefwoorden transfer pricing, verrekenprijzen, due diligence, belastingen, overnamecontract
Auteurs Mr. M.A. Lange en Mr. drs. T. Mulder
SamenvattingAuteursinformatie

    Veel M&A-professionals zijn niet goed bekend met ‘transfer pricing’ en de regelgeving die daarop van toepassing is. Dit kan resulteren in onvoldoende aandacht voor eventuele risico’s bij de target. In deze bijdrage bespreken de auteurs wat transfer pricing inhoudt en waarom het van belang is hier tijdens een overnameproces voldoende aandacht aan te besteden.


Mr. M.A. Lange
Mr. M.A. de Lange is als belastingadviseur werkzaam bij Loyens & Loeff te Rotterdam en maakt deel uit van Team Transfer Pricing.

Mr. drs. T. Mulder
Mr. drs. T. Mulder is als belastingadviseur werkzaam bij Loyens & Loeff te Rotterdam en maakt deel uit van Team Transfer Pricing.