Onderneming en Financiering

Case

Recente ontwikkelingen in het bestuurders­aansprakelijkheidsrecht en enkele gedachten omtrent de gevolgen voor bestuurders van het voorstel voor een nieuwe insolventierichtlijn van de Europese Commissie

Trefwoorden bestuurdersaansprakelijkheid, faillissement, wetgeving, rechtspraak, aangifteplicht
Auteurs M.P.R. Sardjoe
DOI
Auteursinformatie

M.P.R. Sardjoe
Mr. M.P.R. (Monisha) Sardjoe is advocaat bij Greenberg Traurig te Amsterdam.
  • Samenvatting

      Bestuurdersaansprakelijkheid is nog altijd een evoluerend onderwerp dat raakt aan verschillende rechtsgebieden. Hoewel de vaste lijn in rechtspraak relevant is voor de bestuurdersaansprakelijkheidstoets, zijn er ook andere ontwikkelingen die bestuurders in ogenschouw moeten nemen. Zo stelde de Europese Commissie recent een nieuwe insolventierichtlijn voor met daarin de (nieuwe) verplichting van bestuurders om binnen drie maanden nadat zij ervan op de hoogte zijn of redelijkerwijs konden weten dat de rechtspersoon insolvent is, een insolventieaangifte te doen. De richtlijn is nog erg onduidelijk en de vraag kan worden gesteld of de aangifteplicht voor bestuurders wel wenselijk en in het belang van schuldeisers is.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.