PROCES

Artikel

Wie werkt?

Over het vakmanschap van de reclasseringswerker

Trefwoorden professionele ruimte, effectieve professional, reclasseringswerker, werkalliantie, feedback
Auteurs Drs. Anneke Menger
Auteursinformatie

Drs. Anneke Menger
Anneke Menger is lector ‘Werken in Justitieel Kader’ aan Hogeschool Utrecht. Zij werkt tevens aan een promotieonderzoek naar effectieve reclasseringswerkers.
  • Samenvatting

      In dit artikel wordt de vraag gesteld naar een zinvolle verbinding tussen de ervaringen en vragen van reclasseringswerkers en de ontwikkelingen in de wetenschap. Een mogelijke sleutel is meer onderzoek te doen naar effectieve professionals, als aanvulling op onderzoek naar effectieve interventies. De vraag naar effectieve professionals wordt besproken aan de hand van vier thema’s: de reclasseringswerker en de combinatierol van controleren en motiveren, de algemene factor van effectiviteit, de werkalliantie en kenmerken van de effectieve professional. Het artikel concludeert dat onderzoek naar deze factoren niet alleen de effectiviteit van het reclasseringswerk zal vergroten en onderbouwen, maar ook de professionele ruimte, die nodig is voor gemotiveerde reclasseringswerkers, zichtbaar maakt en kan onderbouwen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.