Jaap van der Spek
Drs. J.H. van der Spek is politiek-filosoof, werkzaam als strategisch adviseur voor Stichting Halt en mededirecteur van Stichting JRB NL. Daarnaast doceert hij over filosofie, onder meer binnen de SSR.

Gert Jan Slump
Drs. G.J. Slump is Criminoloog en herstelrechtexpert bij Restorative Justice Nederland (RJN). Daarnaast was Gert Jan betrokken bij de oprichting van de Jongerenrechtbank in Nederland, waaraan hij thans verbonden is als strategisch adviseur.

Saskia Grotenhuis
Dr. F.C.M Grotenhuis is onderwijssocioloog en voormalig directeur-bestuurder van de Openbare Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB), waar een van de eerste Jongerenrechtbanken werd geïnstalleerd. Thans is Saskia mede-directeur van de stichting jongerenrechtbanken.

Kim Roelofs
Mr. K.J.M.M. Roelofs is jurist, mediator bij Roelofs-Van Valen en trainer en teamleider bij Stichting Jongerenrechtbanken. Daarnaast is zij bestuurslid van de Vereniging van Mediators in Strafzaken (VMSZ).
  • Samenvatting

      In this article we will describe the implementation and development of youth courts in the Netherlands and tackle the most often expressed misconceptions about youth courts, among which the ones recently expressed in this journal. We will explain how the current model is based on scientific insights, eight years of practical experiences and taking into account critiques applying to the previous versions of youth courts.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.