PROCES

Article

Tatoeages onder dwang bij slachtoffers van mensenhandel

Trefwoorden tatoeage, mensenhandel, opsporing, hulpverlening
Auteurs Christel Blom en Janine Janssen
DOI
Auteursinformatie

Christel Blom
Drs. Christel Blom is docent-onderzoeker bij het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool, docent Social Work bij de Academie Welzijn en Gezondheid van Avans Hogeschool en tevens eigenaar van Praktijk Niettemin, onder meer gericht op opvoedondersteuning.

Janine Janssen
Prof. dr. Janine Janssen is lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool en de Politieacademie, bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit, hoofd onderzoek van het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld van de Nationale Politie en tevens voorzitter van de redactie van PROCES.
  • Samenvatting

      In this contribution the authors describe their explorative research into the use of forced tattooing in human trafficking. They have spoken with eight professionals and with three victims that were forced into sexwork. Based on these interviews the researchers come to the conclusions that a lot of important questions remain open: the frequency of the use of tattoos and the circumstances under which this practice takes place. Nevertheless, the interviews with the victims demonstrate the serious impact of these tattoos on their wellbeing and further life course. Therefore, it is advised that professionals ask more questions about tattoos when they come into contact with victims of human trafficking.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.