Prof. dr. W.J.M. Voermans
Prof. dr. W.J.M. Voermans is hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden en rector van de Europese Academie voor Recht en Wetgeving. w.j.m.voermans@law.leidenuniv.nl
  • Samenvatting

      Van 9 tot en met 11 februari vergaderde de Commonwealth Association for Legislative Counsel (CALC) in Hyderabad, India. Deze gemenebestvereniging organiseert tweejaarlijks conferenties waarop allerhande praktische wetgevingservaringen en -inzichten onder de leden (meestal wetgevingsambtenaren) worden gedeeld. De positie van de wetgevingsambtenaar in het Britse Gemenebest is meestal een wat andere dan die van de Nederlandse: de wetgevingsfunctie is in veel van die landen toevertrouwd aan een apart bureau dat in opdracht van het parlement de wetten schrijft. Tijdens de conferentie kwamen allerhande praktische problemen langs. Een daarvan wordt in deze bijdrage uitgelicht: de ‘sloganisering’ van de opschriften van wetten.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.