RegelMaat

Article

Breder en realistischer doelbereik van internetconsultatie van wetsvoorstellen

Trefwoorden openbare internetconsultatie, burgers
Auteurs A.M. Bokhorst
DOI
Auteursinformatie

A.M. Bokhorst
Dr. A.M. (Meike) Bokhorst is senior wetenschappelijk medewerker bij de WRR en senior onderzoeker bestuur en toezicht aan de Universiteit Utrecht. Ze werkt voor de Commissie Sociaal Minimum en was projectleider Armoede bij de Nationale ombudsman.
  • Samenvatting

      Sinds de laatste evaluatie van het instrument openbare internetconsultatie in 2016 is het doelbereik niet meer onderzocht. Wat heeft de wetgever sindsdien gedaan om het bereik van internetconsultatie te verbreden en wat is het effect daarvan geweest? Dit artikel laat door middel van turven en tellen zien dat het gebruik en bereik van departementale en parlementaire internetconsultaties blijft stijgen. Ook wordt internetconsultatie inmiddels gebruikt voor bestaande regelgeving, zoals bij de herziening van de Participatiewet. Helaas moeten burgers en professionals vaak nog steeds zelf achterhalen wat er met hun inbreng is gebeurd. De overheid kan zich meer inspannen voor een realistisch burgerperspectief en ook onrealistische beleidsvooronderstellingen veranderen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.