RegelMaat

Article

ATR en toetsing van regelgeving: geen onnodige regeldruk

Trefwoorden BNC-fiche, IAK, Actal, Adviescollege Toetsing Regeldruk
Auteurs E.J. Janse de Jonge
DOI
Auteursinformatie

E.J. Janse de Jonge
Mr. dr. E.J. (Eric) Janse de Jonge is lid van het Adviescollege Toetsing Regeldruk in Den Haag.
  • Samenvatting

      Naast de Raad van State vormt het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) een onmisbare schakel in het wetgevingsproces. Regeldruk en een stortvloed aan complexe regelgeving belemmeren het maatschappelijk functioneren. Professionals in alle hoeken van de samenleving hebben er erg veel last van. ATR toetst regelgeving op de gevolgen van al deze voorschriften. De vraag in deze bijdrage is wat ATR is en wat voor adviezen worden gegeven aan regering en parlement. Intussen ontwikkelt ATR zich verder van tijdelijk naar permanent college van advies. Ook wordt aandacht besteed aan de wijze van adviseren, de inhoud van de adviezen van ATR en de verhouding tot andere adviesprocedures en de Raad van State.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.