RegelMaat

Article

Begrijpelijker wetgeven met behulp van verschilmarkeringen

Trefwoorden Omgevingswet, wetgevingstechniek, innovatie, begrijpelijkheid van wetgeving
Auteurs L.J. Vester
DOI
Auteursinformatie

L.J. Vester
Mr. L.J. (Leo) Vester is strategisch raadadviseur bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken, sector Juridische Zaken en Wetgevingsbeleid van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
  • Samenvatting

      In dit artikel wordt de wetgevingstechniek van wijzigen door middel van verschilmarkeringen beschreven. Daarbij wordt in het wijzigingsvoorstel zelf, dus niet in een begeleidend document daarbij, de beoogde tekst van de doelregeling getoond, met daarin aangebracht markeringen om aan te geven welke wijzigingen daarin zijn doorgevoerd ten opzichte van de bestaande tekst. Deze innovatieve ontwikkeling op het gebied van wetgevingstechniek heeft ingang gevonden bij gelegenheid van de ontwikkeling van de Omgevingswet. Hoewel deze techniek op dit moment alleen nog toegepast wordt in het domein van het omgevingsrecht, en op regelingen beneden het niveau van amvb, wordt in het artikel ingegaan op de vraag of deze zich ook leent voor andere vormen en domeinen van regelgeving.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.