Tijdschrift over Cultuur & Criminaliteit

Article

Legal system diversity and the application of fundamental human rights

A decolonial analysis of a Brazilian indigenous case

Trefwoorden Brazil, decolonization, cultural codes, legal pluralism, indigenous legal systems
Auteurs Luciano Alberto Ferreira, Fernando Palazzo, Vladimir Passos de Freitas en Edson Damas da Silveira
DOI
Auteursinformatie

Luciano Alberto Ferreira
Luciano Alberto Ferreira, Juris Doctor, is PhD student aan de Pontíficia Universidade Católica do Paraná (Brazilië) en MSc in Public Policies van Rio Grande do Norte Federal University (Brazilië). luciano.alberto@pucpr.edu.br

Fernando Palazzo
Fernando Palazzo, Juris Doctor (Brazilië), is momenteel student in de Master of Advanced Research in Criminology (IMARC) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. fernando.palazzo@hotmail.com

Vladimir Passos de Freitas
Vladimir Passos de Freitas is voormalig federaal rechter aan het 4th Federal Regional Court of Justice (Brazilië), professor van PhD-programma in Environmental Law aan de Pontíficia Universidade Católica do Paraná (Brazilië) and voormalig Nationaal Staatssecretaris van Justitie in Brazilië. vladimir.freitas@terra.com.br

Edson Damas da Silveira
Edson Damas da Silveira is openbaar aanklager in de staat Roraima (Brazilië), professor voor Public Security, Citizenship and Human Rights aan de Roraima State University en professor voor Environmental Law aan de Amazonas State University (Brazilië). edsondamas@mprr.mp.br
  • Samenvatting

      The purpose of this article is to examine criminal justice within the context of legal system diversity. This study aims to identify, within the context of legal cultural diversity, the main challenges that need to be overcome in order to restore peace in an indigenous community in Brazil, more specifically in the case known as the ‘first indigenous jury’ in the country. In the study, it was perceived that the Brazilian official legal system was unable to restore peace because there was no egalitarian dialogue between different legal cultural systems in interpreting the fundamental human rights at stake.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.