Tvc_omslag_2016_large Rss

Tijdschrift voor Criminologie

Call for papers themanummer ‘Themanummer over ‘Covid 19 en criminaliteit’, deadline voorstellen: 28 maart 2022. Voorstellen kunnen worden gemaild naar: redactie.tvc@nscr.nl.
_______________________________________________________________

Het Tijdschrift voor Criminologie is sinds 1958 hét Nederlandstalige publicatiepodium voor de strikt wetenschappelijke en onafhankelijke bestudering van problemen rond criminaliteit, straf en (on)veiligheid. Het biedt een mix van resultaten van empirisch onderzoek en theoretisch denkwerk. De kritische evaluaties van onderzoeksmethoden en theoretische ontwikkelingen maken het tijdschrift tot een must voor professionals in de criminologie, mensen uit de justitiële en politionele beroepspraktijk en wetenschappers uit aangrenzende vakgebieden. In twee van de vier nummers die per jaar verschijnen, wordt een actueel thema diepgaand belicht door prominente deskundigen en onderzoekers op het gekozen terrein. De twee andere nummers bevatten een aantal wetenschappelijke artikelen, een kroniek met een thematisch overzicht van recente wetenschappelijke ontwikkelingen, een discussie met inhoudelijke bijdragen aan het wetenschappelijke en maatschappelijke debat, besprekingen van proefschriften en oraties, signalementen van recent verschenen relevante publicaties, en een agenda.

Vragen aan de redactie kunt u mailen naar mevrouw mr. S. Bakker, redactie.tvc@nscr.nl. Ook de auteursinstructies zijn op te vragen bij de redactiesecretaris. Deadlines voor het aanleveren van artikelen voor varianummers zijn: 7 maart 2022, 11 april 2022, 9 mei 2022, 20 juni 2022.

Abonnementsprijzen

Klik hier voor de productpagina met abonnementsprijzen van dit tijdschrift

Extra materiaal

Call for papers themanummer ‘Themanummer over ‘Covid 19 en criminaliteit’, deadline voorstellen: 28 maart 2022

Redactie

Prof. dr. mr. A.A.J. Blokland, Mr. S. Bakker (redactiesecretariaat), L.T. Dirksen MSc (Boeken- en Kroniekenredacteur), Dr. A.M. van der Laan, Prof. dr. S. Pleysier, Dr. L. van Reemst, Dr. R.A. Roks, Prof. dr. A.C.M. Spapens, Prof. dr. A. Verhage, en Dr. C.G. van Wingerde