Tijdschrift Erfrecht

Article

Praktische testamentaire aandachtspunten met betrekking tot de bij de vererving van een aanmerkelijk belang verschuldigde inkomstenbelasting

Trefwoorden box 2, fictieve vervreemding, aanmerkelijkbelanghouder, aanmerkelijkbelangclaim, doorschuifregeling
Auteurs Mr. H.F. van der Weerd-van Joolingen
DOI
Auteursinformatie

Mr. H.F. van der Weerd-van Joolingen
Mw. mr. H.F. van der Weerd-van Joolingen is belastingadviseur bij EY te Amsterdam en als docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.
  • Samenvatting

      In deze bijdrage behandelt auteur de inkomstenbelastinggevolgen van het overlijden van een aanmerkelijkbelanghouder, zoals de mogelijke toepassing van de doorschuifregeling (DSR). Vervolgens komt een aantal praktische aandachtspunten bij het opstellen van een testament van een aanmerkelijkbelanghouder aan de orde. Geanticipeerd dient bijvoorbeeld te worden op de vraag voor wiens rekening de aanmerkelijkbelangclaim moet komen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.