Tijdschrift voor Omgevingsrecht

Diversen

Een impressie van de European Water Governance-conferentie

Trefwoorden water governance, interdisciplinair, internationaal, congres
Auteurs Mr. dr. A.M. Keessen
Auteursinformatie

Mr. dr. A.M. Keessen
Mr. dr. A.M. (Andrea) Keessen is universitair docent bij het Instituut voor Staats- en Bestuursrecht en het Centrum voor Omgevingsrecht/NILOS van de Universiteit Utrecht.
  • Samenvatting

      Als gevolg van de onzekerheden die de klimaatverandering oproept, volstaat het niet langer om watermanagement op zuiver technische wijze aan te pakken. Voeg een combinatie van recht, bestuurskunde, planologie en economie toe en er ontstaat discussie over nieuwe, effectieve en rechtmatige maatregelen waar ook draagvlak voor is. Het congres over Water Governance bood wetenschappers en praktijkmensen een kans om over de grenzen van land en discipline heen te kijken. In dit artikel wordt een impressie gegeven van dit congres. Uit de internationale verhalen bleek dat veel geleerd kan worden van elkaars ervaringen. Tijdens de workshops bleek dat de meerwaarde van interdisciplinariteit is dat een completer beeld tot stand kan komen en dat beter duidelijk wordt wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van bepaalde keuzes en maatregelen. Desalniettemin blijkt bijvoorbeeld bij de integratie van watermanagement en ruimtelijke ordening dat interdisciplinariteit maar moeizaam van de grond komt. Dit zou kunnen komen omdat het een nieuwe benadering is, waar mensen aan moeten wennen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.