Tijdschrift voor Omgevingsrecht

Article

De bekendmaking van besluiten die niet gericht zijn tot een of meer belanghebbenden

Trefwoorden Algemene wet bestuursrecht, Aarhus, Varkens in Nood, Chw
Auteurs Mr. H.A.J. (Henk) Gierveld
DOI
Auteursinformatie

Mr. H.A.J. (Henk) Gierveld
Mr. H.A.J. Gierveld is als toegevoegd onderzoeker verbonden aan het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law van de Universiteit Utrecht en is lid van de redactie van het Tijdschrift voor Omgevingsrecht.
  • Samenvatting

      In dit artikel bespreekt auteur de bekendmaking van besluiten die niet gericht zijn tot een of meer belanghebbenden. Door de Crisis- en herstelwet, de Wet aanpassing bestuursprocesrecht, de nieuwe Bekendmakingswet (onderdeel van de Wet elektronische publicaties), de daarmee samenhangende wijzigingen van onder andere de Algemene wet bestuursrecht (Awb), maar ook door de Varkens in Nood-uitspraken van het Hof van Justitie van de EU (hierna: HvJ), de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: Afdeling) en de aanstaande wijziging van de Awb als gevolg van de HvJ- en Afdelingsjurisprudentie dienden en dienen de standaardteksten te worden aangepast. Auteur benadert de noodzaak tot wijziging van de bekendmaking van twee kanten: de gevolgen van wijziging van wetten voor de inhoud van de bekendmaking en de gevolgen van jurisprudentie voor die inhoud. Bij bespreking van die jurisprudentie wordt ook het in consultatie gebrachte voorstel tot wijziging van de Awb in verband met het Varkens in Nood-arrest betrokken.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.