Tijdschrift voor Toezicht

Book Review

In gesprek met Marija Aleksovska, Tessa Coffeng & Rosanna Nagtegaal

Proefschriften: Under Watchful Eyes (Marija Aleksovska), Bias in supervision (Tessa Coffeng), Handling Heuristics (Rosanna Nagtegaal)

Trefwoorden publieke besluitvorming, toezicht, accountability, gedragswetenschappen
Auteurs Anna Merz en Pieter Welp
Auteursinformatie

Anna Merz
A. Merz MA is promovenda bij de sectie Criminologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en redactielid van Tijdschrift voor Toezicht.

Pieter Welp
Drs. P. Welp is senior wetenschappelijk medewerker van de Inspectieraad en redactielid van Tijdschrift voor Toezicht.
 • Samenvatting

   In de serie ‘In gesprek met een pas gepromoveerde onderzoeker’ geven we aandacht aan promotieonderzoeken die relevant zijn voor toezichthouders. Hiervoor interviewen we als redactie van het Tijdschrift voor Toezicht (recent) gepromoveerde onderzoekers over hun onderzoek en de betekenis ervan voor het toezicht.
   In dit driedubbelinterview spraken Anna Merz en Pieter Welp, redacteuren van het Tijdschrift voor Toezicht, met Marija Aleksovska, Tessa Coffeng & Rosanna Nagtegaal die recent promoveerden. We hebben gekozen voor een gezamenlijk interview, omdat de inhoud van hun promotieonderzoek elkaar raakt en zelfs aanvult. Centraal staat de (verbetering van) besluitvorming in publieke organisaties en de invloed van gedragsmechanismen daarop.
   Marija Aleksovska promoveerde in september 2021 op het proefschrift Under watchful eyes. Haar promotieonderzoek focust op de invloed van verantwoordingsmechanismen op publieke besluitvorming. Marija werkt momenteel als universitair docent en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht (USBO).
   Tessa Coffeng promoveerde in mei 2022 op het proefschrift Bias in supervision. Haar promotieonderzoek focust vanuit een sociaalpsychologisch perspectief op denkfouten in de besluitvorming van toezichthouders. Tessa werkt momenteel als onderzoeker bij zowel de Universiteit Utrecht als de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
   Rosanna Nagtegaal promoveerde in maart 2022 op het proefschrift Handling Heuristics. Haar promotieonderzoek focust op de mogelijkheden van gedragsmechanismen om publieke besluitvorming te verbeteren. Rosanna werkt momenteel als postdoc aan de Universiteit Utrecht (USBO)

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.