Tijdschrift voor Veiligheid

Article

Een groen-criminologisch perspectief op de Omgevingswet

Auteurs Benny van der Vorm en Daan van Uhm
DOI
Auteursinformatie

Benny van der Vorm
Benny van der Vorm is universitair docent straf(proces)recht en is verbonden aan het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging en het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen van de Universiteit Utrecht. b.vandervorm@uu.nl

Daan van Uhm
Daan van Uhm is universitair hoofddocent Criminologie en is verbonden aan het Utrechtse Centrum voor Regulering en Handhaving in Europa (RENFORCE) en het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen van de Universiteit Utrecht. d.p.vanuhm@uu.nl
  • Samenvatting

      It is expected that the Environmental Act will enter into force on 1 July 2023. With regard to the enforcement of the Environmental Act two types can be distinguished, namely administrative and criminal law enforcement. In essence the Environmental Act is administrative in nature, which means that there is an important role for administrative law enforcement. However, in many cases criminal law enforcement is possible as well. In this article the protection of animals in the Environmental Act is examined throughout a green criminological perspective. From a green criminological perspective the focus should be on criminal law enforcement instead of administrative enforcement. This should also be the case in the Environmental Act.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.