Tijdschrift voor Vergoeding Personenschade

Article

Risicoverdeling in geval van gebruik van ongeschikte medische hulpmiddelen

Trefwoorden medische hulpmiddelen, juridisch-empirisch onderzoek,, medische aansprakelijkheid, verkeersopvattingen
Auteurs Prof. mr. R. Rijnhout en Mr. dr. S.N.P. Wiznitzer
DOI
Auteursinformatie

Prof. mr. R. Rijnhout
Prof. mr. R. Rijnhout is als hoogleraar verbonden aan Ucall en aan het onderzoekscluster Empirical Legal Research into Institutions for Conflict Resolution (ERI) van de Universiteit Utrecht.

Mr. dr. S.N.P. Wiznitzer
Mr. dr. S.N.P. Wiznitzer was als promovenda verbonden aan Ucall en is momenteel wetgevingsadviseur bij de Raad van State.
  • Samenvatting

      Deze bijdrage concentreert zich op de invulling van de verkeersopvatting in het kader van de toerekening van ongeschikte medische hulpzaken (art. 6:77 BW). Het doel van deze bijdrage is om te onderzoeken of, vertrekkend vanuit het perspectief van de samenleving, het ziekenhuis de schade zou moeten vergoeden als gevolg van het gebruik van ongeschikte medische hulpmiddelen. Drie specifieke omstandigheden zijn onderzocht: fraude door de producent, het niet hebben van een verzekering aan de zijde van het ziekenhuis en een faillissement van de producent.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.