Tijdschrift voor Vergoeding Personenschade

Article

Heel de mens

Aandacht en ruimte maken voor de onderstroom

Trefwoorden herstelcoach, Carl Rogers, Persoonsgerichte Experiëntiële benadering, onderstroom, aanbevelingen praktijk
Auteurs E.A. van den Berg-Bakker
DOI
Auteursinformatie

E.A. van den Berg-Bakker
E.A. van den Berg-Bakker is werkzaam als herstelcoach, NIVRE-rd en arbeidsdeskundige bij de Bureaus. Zij is tevens psychosociaal therapeut.
  • Samenvatting

      De herstelcoach is een professional die slachtoffers in letselzaken kan ondersteunen in het omgaan met emoties, gedachtes en gedrag die een belemmering kunnen vormen in het herstelproces. Bij de redactie leeft al langer de wens om de herstelcoach in het licht te zetten en te onderstrepen hoe de inzet daarvan kan bijdragen aan het vergroten en versterken van de mentale weerbaarheid, vitaliteit en veerkracht van hun cliënten. De redactie ging in gesprek met een aantal herstelcoaches, allen intussen bestuursleden van de onlangs opgerichte beroepsvereniging. Een van hen schreef een artikel over haar werkzaamheden in letselschadezaken en de Persoonsgerichte Experiëntiële benadering die ze daarbij hanteert. Dit artikel wordt op initiatief van de redactie geplaatst.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.