Verfijn uw zoekresultaat

Zoekresultaat: 3 artikelen

x
Artikel

Access_open De betekenis van de Algemene wet bestuursrecht voor Curaçao

Tijdschrift Caribisch Juristenblad, Aflevering 2 2018
Trefwoorden Awb, Lar, bestuursrecht, Koninkrijk, analoge toepassing
Auteurs Prof. mr. L.J.J. Rogier
SamenvattingAuteursinformatie

    In deze bijdrage staat de auteur stil bij het belang van de Nederlandse Algemene wet bestuursrecht (Awb) voor de rechtspraktijk in Curaçao. Met de Awb wordt nader betekenis gegeven aan bestuursrechtelijke regels die in Curaçao niet zijn opgeschreven of veel minder zijn uitgewerkt. De vragen die rijzen zijn of dat wel altijd kan en zo ja, aan welke grenzen het overnemen of analoog toepassen van regels uit de Awb in Curaçao dan is gebonden.


Prof. mr. L.J.J. Rogier
Prof. mr. L.J.J. Rogier is hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de University of Curaçao. Hij is tevens redactielid van het Caribisch Juristenblad.
Jurisprudentie

ABRvS 13 juli 2005, nr. 200407532/1, Elburg/verzoek om planschadevergoeding

Tijdschrift StAB, Aflevering 04 2005
Trefwoorden Dat uitbreiding van het bedrijventerrein Oostendorp, zoals wordt voorgestaan in de in 1981 door de raad vastgestelde ´Beleidsnota Ruimtelijke Ordening´, niet strookte met het toen vigerende streekplan ´Veluwe´, betekent niet dat appellant met een
Auteurs Redactie

Redactie
Jurisprudentie

ABRvS 15 juni 2005, nr. 200403992/1, Meppel/verzoek om planschadevergoeding

Tijdschrift StAB, Aflevering 04 2005
Trefwoorden De rechtbank heeft het beroep ten onrechte gedeeltelijk niet ontvankelijk verklaard in verband met strijd met artikel 6:6 van de Awb.
Auteurs Redactie

Redactie
Interface Showing Amount
U kunt door de volledige tekst zoeken naar alle artikelen door uw zoekterm in het zoekveld in te vullen. Als u op de knop 'Zoek' heeft geklikt komt u op de zoekresultatenpagina met filters, die u helpen om snel bij het door u gezochte artikel te komen. Er zijn op dit moment twee filters: rubriek en jaar.