Verfijn uw zoekresultaat

Zoekresultaat: 3 artikelen

x
Artikel

Letselschade: de hypothetische situatie zónder ongeval

Tijdschrift Tijdschrift voor Vergoeding Personenschade, Aflevering 2 2015
Trefwoorden letselschade, schadebegroting, situatie zonder ongeval, causaal verband, toerekening
Auteurs Mr. A. Kolder
SamenvattingAuteursinformatie

    Ter vaststelling van personenschade dient steeds zowel de situatie mét als de situatie zónder ongeval in kaart te worden gebracht, om vervolgens op basis van het verschil de (financiële) schade te kunnen begroten. In deze bijdrage wordt een nadere verfijning bepleit van het reeds door de Hoge Raad in ‘standaardrechtspraak’ ontwikkelde ‘traditionele’ normatieve kader ter begroting van personenschade. Betoogd wordt voortaan bij vaststellingen omtrent de situatie zónder ongeval nadrukkelijk(er) onderscheid te maken tussen de binnen en buiten ‘de persoon’ van het slachtoffer gelegen aspecten daarvan. Gelet op de ter bepaling van de fictieve toekomst van ieder letselschadeslachtoffer aan te leggen ‘redelijkheidstoets’ kunnen beide aspecten namelijk niet over één kam worden geschoren.


Mr. A. Kolder
Mr. A. Kolder is advocaat bij PUNT Letselschade Advocaten te Emmen en tevens docent en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen bij de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.
Titel

Ruimtelijke ordening: ABRS 21 november 2001, nr. 200000626/1, Velsen/wijzigingsplan 'IJmuiderslag 1e wijziging'

Tijdschrift StAB, Aflevering 01 2002
Trefwoorden Nu niet aannemelijk was en er evenmin aanwijzingen waren dat de noodzakelijke vergunning ingevolge de Natuurbeschermingswet zou worden verleend konden gedeputeerde staten niet zonder meer het wijzigingsplan goedkeuren
Auteurs Redactie

Redactie
Titel

Ruimtelijke ordening: ABRS 21 november 2001, nr. 200002717, Heerenveen/bestemmingsplan 'Skoatterwâld'

Tijdschrift StAB, Aflevering 01 2002
Trefwoorden Vraagstelling deskundigenbericht te sturend?
Auteurs Redactie

Redactie
Interface Showing Amount
U kunt door de volledige tekst zoeken naar alle artikelen door uw zoekterm in het zoekveld in te vullen. Als u op de knop 'Zoek' heeft geklikt komt u op de zoekresultatenpagina met filters, die u helpen om snel bij het door u gezochte artikel te komen. Er zijn op dit moment twee filters: rubriek en jaar.