Verfijn uw zoekresultaat

Zoekresultaat: 48 artikelen

x
De zoekresultaten worden gefilterd op:
Tijdschrift StAB x

  Vrees voor het ontstaan van gezondheidsschade is in het kader van de beoordeling van een aanvraag om een tegemoetkoming in planschade niet van belang.


Berthy van den Broek

  Vrees voor het ontstaan van gezondheidsschade is in het kader van de beoordeling van een aanvraag om een tegemoetkoming in planschade niet van belang.


Mr. Rachid Benhadi

  Verlaging maximumsnelheid leidt tot wezenlijke verbetering woon- en leefklimaat.

  Nadeelcompensatie. Vergoedbaarheid. Normaal maatschappelijk risico. Berekeningsmethode. Referentieperiode. Normomzet.


Berthy van den Broek

  Spuitzone. Bestrijdingsmiddelen. Fruitteelt en akkerbouw. Relativiteit. Locatiespecifiek onderzoek. Onderzoek deskundige.

  Verschillende verkeersprognoses. Luchtkwaliteit. Sjoemelsoftware. Fijnstof. Norm PM2,5.

  Nadeelcompensatie. Vergoedbaarheid. Normaal maatschappelijk risico. Berekeningsmethode. Referentieperiode. Normomzet.

  Geluidnormering in planregels. Kavelemissies. Onzorgvuldig onderzoek.

  In en rond Loppersum mag voorlopig alleen gas worden gewonnen als dat op andere locaties niet meer mogelijk is en als dat vanuit een oogpunt van leveringszekerheid noodzakelijk is. Geen aanleiding om gaswinning op dit moment geheel stop te zetten, alleen al omdat dan niet aan de gasvraag in Nederland en omliggende landen kan worden voldaan.


Jelle van de Poel
Jelle van de Poel is senior juridisch medewerker bij de Rb. Midden-Nederland en lid van de werkgroep jurisprudentie van de Vereniging voor Milieurecht (VMR). Hij bedankt mr. Taco Leemans en mr. Frederik Mantel, beiden lid van de werkgroep jurisprudentie van de VMR, voor hun commentaar.

  Plansystematiek. Milieunormen. Regulering geluid door zonebeheerplan. Relatie met milieuwetgeving. Zonebewakingsmodel. Afwijkingsbevoegdheid. Woningen buiten gezoneerd industrieterrein.

  Ontheffing van verbod Ffw tot het zoeken en rapen van kievitseieren. Dalende tendens van omvang kievitenpopulatie en onvoldoende onderzoek naar het kleiner worden van het verspreidingsgebied van de kievit.

  Geluidverdeelplan als onderdeel van bestemmingsplan. Zonebeheerplan. Kenbaarheid verdeling geluidruimte.

  Bij besluit tot snelheidsverhoging is onvoldoende rekening gehouden met de gezondheidsbelangen van omwonenden.


Tonny Nijmeijer

  Bestemmingsplan en exploitatieplan. Bestemmingsplan onzorgvuldig voorbereid. Geurcontour gebaseerd op ondeugdelijke geurverordening. Projectontwikkelaar geen belanghebbende bij exploitatieplan. Toerekenbaarheid en evenredigheid exploitatiekosten. Plankostenscan. Planonderdeel. Procedurele samenhang bestemmingsplan en exploitatieplan.


Tonny Nijmeijer
Artikel

Parkeren en het omgevingsrecht

Tijdschrift StAB, Aflevering 1 2011
Auteurs Eefje M. van Bommel en Fikriye Güner
SamenvattingAuteursinformatie


Eefje M. van Bommel
Mr. Eefje M. van Bommel MRE is werkzaam als advocaat bij Gijs Heutink Advocaten te Amsterdam.

Fikriye Güner
Mr. Fikriye Güner is werkzaam als advocaat bij Gijs Heutink Advocaten te Amsterdam.


Peter Willems

  Twijfelachtig of de Nbw 1998 vergunningverlening met toepassing van de salderingsmethode toestaat. Schorsing vergunning om te voorkomen dat onomkeerbare gevolgen ontstaan.

Toont 1 - 20 van 48 gevonden teksten
« 1 3
U kunt door de volledige tekst zoeken naar alle artikelen door uw zoekterm in het zoekveld in te vullen. Als u op de knop 'Zoek' heeft geklikt komt u op de zoekresultatenpagina met filters, die u helpen om snel bij het door u gezochte artikel te komen. Er zijn op dit moment twee filters: rubriek en jaar.