Afwikkeling Personenschade

Article

Waarom leidt de strijd voor rechtvaardigheid tot meer rouwklachten?

Trefwoorden Baanverlies, Letselschade, Rouw, Coping, Wereldbeeld
Auteurs Drs. J.H.W. van Eersel
Auteursinformatie

373541 Drs. J.H.W. van Eersel
Drs. J.H.W. (Janske) van Eersel is psycholoog en onderzoeker.
  • Samenvatting

      Verlies van werk heeft een grote impact op psychische welzijn van mensen, wat zelfs kan leiden tot klachten rouw, depressie en angst. Hoe meer het ontslag als onrechtvaardig en onverwacht wordt ervaren, hoe groter de kans is dat de persoon vastloopt in het rouwproces bij baanverlies. De strijd voor rechtvaardigheid gaat vaak hand in hand met letselschade. Deze strijd kan ertoe leiden tot de persoon langer blijft hangen in boosheid en meer gebruik maakt van onhandige copingstijlen, en dat kan een negatieve impact hebben om de mentale gezondheid en belemmerend werken in de zoektocht naar een andere baan. Tijdige herkenning van signalen dat de persoon vast dreigt te lopen, kan dan ook veel leed besparen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.