Prof. mr. L.J.J. Rogier
Prof. mr. L.J.J. Rogier is emeritus-hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de University of Curaçao en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij was in 2023-2024 als expert staats- en bestuursrecht lid van de Klankbordgroep van de Commissie Parlementaire Enquête Hospital Nobo Otrobanda.
  • Samenvatting

      In Curaçao bepaalt de Staten welk onderwerp onderzocht moet worden door de parlementaire enquêtecommissie. Op dit moment is er in Curaçao slechts één soort parlementaire enquête mogelijk, waarbij vooral getuigen en deskundigen worden gehoord. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar bij enquêtes meer nadruk wordt gelegd op dossiervorming. Het probleem bij het horen van getuigen is dat ze niet gedwongen kunnen worden om iets te verklaren waar ze geen actieve herinnering aan hebben. Ook schiet de Curaçaose wet- en regelgeving tekort bij het verkrijgen van inzage in documenten. Alleen de formele wetgever van Curaçao kan hier verandering in brengen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.