Afwikkeling Personenschade

Article

GBL, schenk ook aandacht aan de veroorzaker!

Trefwoorden Medische aansprakelijkheid, Verkeersaansprakelijkheid, GBL, GOMA, Immateriële belangen, Veroorzaker van letsel
Auteurs Mr. dr. F.M. Ruitenbeek-Bart
DOI
Auteursinformatie

Mr. dr. F.M. Ruitenbeek-Bart
Femke Ruitenbeek-Bart is universitair docent aan Erasmus School of Law, departement Law & Business. Deze bijdrage is gebaseerd op het empirisch-juridische onderzoek naar de persoonlijke ervaringen van letselveroorzakers waarop zij in mei 2023 promoveerde (F.M. Ruitenbeek-Bart, En de veroorzaker dan? Een empirisch-juridisch onderzoek naar de plaats van de veroorzaker in de civiele letselschadepraktijk (Civilologie, deel 10), Den Haag: Boom juridisch 2023).
  • Samenvatting

      Deze bijdrage analyseert welke aandacht in de GOMA en de GBL uitgaat naar de als veroorzaker van het letsel aangesproken persoon. De GOMA 2010 beschreef reeds de verantwoordelijkheden van de aangesproken zorgverlener; de GOMA 2022 neemt óók diens persoonlijke belangen in ogenschouw. Soortgelijke aandacht voor de veroorzaker ontbreekt in de GBL. De auteur bepleit dat het is tijd om daarin verandering te brengen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.