Tijdschrift voor Civiele Rechtspleging

Book Review

Asser Procesrecht 5. Beslag en executie

Trefwoorden beslag, executie, praktijk, voorzieningenrechter, wetgeving
Auteurs Petra de Bruin
DOI
Auteursinformatie

Petra de Bruin
Mr. P. de Bruin is senior rechter A (voorzieningenrechter) in de rechtbank Rotterdam, lid van de redactieraad Beslagsyllabus en voorzitter van de redactieraad Procesreglement Verzoekschriftprocedures rechtbank handel/voorzieningenrechter.
  • Samenvatting

      De Rotterdamse voorzieningenrechter Petra de Bruin bespreekt het in 2019 verschenen boek Asser Procesrecht 5, Beslag en Executie van mr. A.S. Steneker. Na een korte introductie op het boek bespreekt zij als eerste de ontwikkelingen op het terrein van het beslag- en executierecht en de gevolgen daarvan voor het boek. Hierna wordt aandacht besteed aan de kritiek van de schrijver op bepaalde wetgeving en de door hem gevonden fouten daarin. Vanuit het perspectief van haar dagelijkse praktijk bespreekt de auteur, kritisch, de beschrijving van de verlofverlening en van verschillende procedures die bij de voorzieningenrechter worden gevoerd. De bijdrage sluit af met enkele aanbevelingen aan de schrijver.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.