Maandblad voor Ondernemingsrecht

Article

Hoe Funda heeft bijgedragen aan de bescherming van minderheidsaandeelhouders

HR 22 september 2023, ECLI:NL:HR:2023:1283

Trefwoorden zorgplicht, redelijkheid en billijkheid, enquêteprocedure, economische werkelijkheid, organisatorisch verbonden
Auteurs Mr. S.L. Haanschoten
DOI
Auteursinformatie

Mr. S.L. Haanschoten
Mr. S.L. Haanschoten is advocaat (ook bij de Hoge Raad) bij Boonk Van Leeuwen Advocaten te Rotterdam en promovendus op het gebied van bescherming van minderheidsaandeelhouders bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Samenvatting

      De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de economische werkelijkheid waarbinnen de vennootschap zich bevindt relevant is voor de reikwijdte van de enquêteprocedure, en dat de reikwijdte van de redelijkheid en billijkheid van artikel 2:8 BW ruim moet worden uitgelegd. De auteur betoogt dat dit een goede ontwikkeling is voor de bescherming van minderheidsaandeelhouders.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.