Markt & Mededinging

Article

Privaatrechtelijke handhaving van de Digital Markets Act

Trefwoorden DMA, digitale markten, mededinging, online platforms, big tech
Auteurs Laurens de Korte en Lois Elshof
DOI
Auteursinformatie

Laurens de Korte
Mr. L. de Korte is LL.M.-kandidaat aan Columbia Law School en is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met een LL.M. in European Union Law.

Lois Elshof
Mr.L. Elshof is stagiair bij de afdeling Europees Recht van de Directie Juridische Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken en is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met een LL.M. in European Union Law.
  • Samenvatting

      Dit artikel bespreekt de positie van private partijen in de procedures ter handhaving van de Digital Markets Act (DMA). Hiertoe worden de participatierechten van private partijen in publiekrechtelijke handhavingsprocedures kort besproken. De focus van dit artikel ligt echter op de privaatrechtelijke handhavingspraktijk onder de DMA en met name op de vraag of deze praktijk private partijen een doeltreffende bescherming van hun belangen biedt.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.