Helen Gornall
H. Gornall is advocaat en partner bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V.

Shubhanyu Singh Aulja
S. Aulja is juridisch adviseur bij De Brauw Blackstone Westboek N.V.

Laura de Vries
Mr. L.E. de Vries is advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V.
  • Samenvatting

      De Europese Commissie heeft op 1 juni 2023 twee herziene horizontale groepsvrijstellingsverordeningen vastgesteld en herziene richtsnoeren over horizontale samenwerking gepubliceerd. Dit artikel geeft een overzicht van de verschillende vormen horizontale samenwerkingsovereenkomsten die onder de horizontale groepsvrijstellingsverordeningen en de richtsnoeren vallen en belicht enkele van de belangrijkste wijzigingen in de regels. In het laatste onderdeel wordt ingegaan op de wijze waarop de Commissie omgaat met duurzaamheidsovereenkomsten en wordt die wijze ook vergeleken met de aanpak van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) en wordt besproken hoe de ACM haar positie wil laten rijmen met die van de Commissie.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.