Glenn Piroe
Glenn Piroe (1972) studeerde Algemeen Surinaams Recht aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Hij is auteur van enkele arbeidsrechtgerelateerde publicaties, waaronder de ‘Gids Arbeidswetgeving Suriname’. De auteur is thans onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken op het ministerie belast met arbeidsaangelegenheden en docent Internationaal Arbeidsrecht bij SIVIS. Hij gaf tijdelijk leiding aan de Arbeidsinspectie in de periode 2019-2020.
  • Samenvatting

      De wetgever heeft na ruim 20 jaar talmen sinds de introductie van de praktijk van het uitzenden in de jaren ’90, in 2017 wetgeving aangenomen – na lang anticiperen op het Nieuw Burgerlijk Wetboek – ter voorkoming van misbruik van uitzendkrachten en bestendiging van de rechtspositie van deze bijzondere categorie van werknemers. De vrij jonge wetgeving die nog haar beoogd effect moet gaan bewijzen, brengt de rechtspositie van deze categorie werknemers op een kruispunt waar van de wetgever verwacht wordt dat evidente lacunes worden gerepareerd, zonder een averechts effect in de hand te werken. Daarbij spelen degelijke wetgeving, internationale standaarden, het duidelijke doel van het arbeidsmarktbeleid en actieve arbeidsmarktpolitiek, de handhavingskracht van de overheid, de ILO-standaarden voor multinationale ondernemingen, de internationale standaarden met betrekking tot de inheemse en tribale volken en uiteindelijk de ‘corporate social responsibility’ van ondernemingen een doorslaggevende rol.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.