Rashmi Ayesha Chotkoe
Mr. Rashmi Ayesha Chotkoe is Substituut Officier van Justitie, Coördinator Desk Huiselijk Geweld en Belaging bij het Openbaar Ministerie, Voorzitter Nationale Raad Huiselijk Geweld en Lid desk Jeugd en Zeden bij het Openbaar Ministerie.

Ruth Craig-Nunes
Mr. Ruth Craig-Nunes is Substituut Officier van Justitie, Coördinator Desk Jeugd en Zeden bij het Openbaar Ministerie en Lid Desk Huiselijk Geweld en Belaging bij het Openbaar Ministerie. Bereikbaarheid samenleving: telefoonnummer: 405570, e-mail: huiselijkgeweld.parket@gmail.com.
  • Samenvatting

      Huiselijk geweld is een sociaal maatschappelijk probleem en vereist een multidisciplinaire aanpak.
      Huiselijk geweld is elke vorm van lichamelijk, seksueel, psychisch of financieel geweld dat wordt gepleegd door een persoon tegen ene partner, kind, ouder, lid van het gezin of behoeftige, ongeacht waar het geweld plaatsvindt. De bijzondere Wet Bestrijding Huiselijk Geweld die op 20 juni 2009 van kracht werd, biedt aan slachtoffers van huiselijk geweld in een vroeg stadium en via een snelle procedure bescherming. Op grond van deze wet kan er een beschermingsbevel worden aangevraagd. Het aanvragen van ene beschermingsbevel sluit de strafrechtelijke vervolging niet uit. Een slachtoffer van huiselijk geweld kan dus tegelijkertijd een beschermingsbevel aanvragen en aangifte doen bij de politie. Cases van Huiselijk geweld bereiken het Openbaar Ministerie op verschillende manieren met name via de politie (als er aangifte is gedaan), via brief/e-mail en via doorverwijzing door de kantonrechters. Slachtoffers van huiselijk geweld zijn zeer kwetsbaar, waardoor ze bijzondere aandacht verdienen. Verschillende hulpverlenende instanties komen in beeld in verband met de opvang en begeleiding van deze slachtoffers. Slachtoffers van huiselijk geweld die dreigend gevaar oplopen, worden geplaatst in een opvanginstelling op een geheim adres. De Nationale Raad Huiselijk Geweld is ingesteld om onder andere het beleid ter zake aanpak van huiselijk geweld te formuleren.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.