Justitiële verkenningen

Artikel

Stoppen met crimineel gedrag

Een kwalitatief, longitudinaal onderzoek naar Marokkaanse en Nederlandse mannen met een crimineel verleden

Auteurs H. Werdmölder
Auteursinformatie

H. Werdmölder
Dr. Hans Werdmölder is als lector Jeugd en Veiligheid werkzaam aan het Expertisecentrum Veiligheid van de Avans Hogeschool in Brabant en als universitair hoofddocent verbonden aan de Universiteit van Utrecht. Dit artikel kwam mede tot stand dankzij een verblijf van een half jaar aan het Netherlands Institute for Advanced Studies (NIAS) te Wassenaar en een subsidiëring van het Fonds Bijzondere Journalistieke Producties (www.fondsbjp.nl).
  • Samenvatting

      This article is a first report on the longitudinal study of forty Moroccan and Dutch criminal men. The research was started in 1982. The author returned to the subject in 1988. In 2008, the author started a new research project with the same men.
      The focus of this article is on the process of desistance. Ten men already ended their criminal period in the late eighties (the ‘early desisters’). In between time, two of them relapsed. Nine men can be called ‘late desisters’. They had many more obstacles to face in their re-integration, such as long-term employment and addiction to hard drugs. The combination of getting regular work, marriage and a permanent place of living is very effective in the process of desistance. But in the end, personal qualities, such as discipline, taking up responsibility and motivation, will be decisive.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.