Justitiële verkenningen

Artikel

What Works en What goes Wrong?

Over evidence-based beleid in de dagelijkse praktijk

Auteurs M. van Ooyen-Houben, C.N. Nas en J. Mulder
Auteursinformatie

M. van Ooyen-Houben
Dr. Marianne van Ooyen-Houben is werkzaam bij het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Zij is tevens verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam/Criminologie en Maastricht University/Top Institute for Evidence Based Education Research.

C.N. Nas
Dr. Coralijn Nas is werkzaam bij het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

J. Mulder
Dr. Juul Mulder is werkzaam bij het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie.
  • Samenvatting

      In the Netherlands a system of evidence-based interventions was set up, in which only behavioural interventions which meet the scientifically proven ‘What Works’ criteria can be applied to well-defined categories of offenders. An accreditation commission was installed by the ministry of Security and Justice to test behavioural interventions. One of the crucial elements of this evidence-based policy is that the interventions are carried out according to protocol and are applied to the target group by well-trained personnel. This, however, is a problem in practice. Reasons for the low intervention integrity lie among others in lack of support and lead in the organisation and low inflow of participants. The integrity problems pose a risk to the effectiveness of behavioural interventions. Literature suggests that a 100% compliance to protocols might be necessary nor desirable. Causes that lie in the organisation could be improved and the implementation process could be given some more time. Evidence-based policy is not that easy to carry out in daily practice. The future will show whether the goal of a reduction of criminal recidivism will be realized.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.