Onderneming en Financiering

Case

Investeringstoetsing door de Wet veiligheids­toets investeringen, fusies en overnames

Trefwoorden screening, vitale aanbieder, sensitieve technologie, nationale veiligheid, doelonderneming
Auteurs H. Koster
DOI
Auteursinformatie

H. Koster
Prof. mr. H. (Harold) Koster is als hoogleraar Ondernemingsrecht verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht (afdeling Ondernemingsrecht) van de Universiteit Leiden.
  • Samenvatting

      In dit artikel bespreekt de auteur de Wet veiligheidstoets investeringen, fusies en overnames (Wet Vifo). Met deze wet beoogt de Nederlandse regering de bescherming van de nationale veiligheid beter te waarborgen ‘door een toets in te voeren op verwervingsactiviteiten die leiden tot wijzigingen in de zeggenschap over vitale aanbieders of tot wijzigingen in de zeggenschap over, of verkrijging dan wel vergroting van significante invloed op, ondernemingen die beschikken over sensitieve technologie’. Op een later tijdstip is aan het wetsvoorstel nog toegevoegd de beheerder van een bedrijfscampus.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.