PROCES

Artikel

Nieuwe wegen in het terugdringen van recidive?

Trefwoorden recidive, gedragsinterventies, reclassering, desistance, wraparound care
Auteurs Prof. dr. Jo Hermanns
Auteursinformatie

Prof. dr. Jo Hermanns
Jo Hermanns is deeltijdhoogleraar Opvoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam, bijzonder hoogleraar op de Kohnstammleerstoel aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, bijzonder lector ‘Werken in Justitieel Kader’ aan de Hogeschool Utrecht en zelfstandig en onafhankelijk adviseur.
  • Samenvatting

      Verreweg de meeste plegers van een misdrijf vallen in herhaling. Criminaliteit lijkt voor de meesten van hen een essentieel kenmerk van hun levensloop te zijn. Het ombuigen van zo’n levensloop is geen sinecure. Nieuwe ontwikkelingen in praktijk en onderzoek wijzen de weg. Voor iedere individuele gedetineerde dient er een uniek ‘project’ te worden uitgevoerd, waarin gedragsinterventies gecombineerd worden met het voorzien in materiële en psychosociale randvoorwaarden voor een ander bestaan. Dit type projecten vraagt een andere samenwerking van de huidige keten. Eenheid van regie én continuïteit door de gehele keten van strafrechtspleging, zorg en begeleiding heen zijn sleutelwoorden.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.