prof. J.C.J. (Hans) Boutellier
Hans Boutellier is bijzonder hoogleraar Polarisatie en veerkracht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is expert op het terrein van ‘veiligheid en samenleving’ en schreef onder andere A Criminology of Moral Order (Bristol University Press, 2019).
  • Samenvatting

      Nederland heeft een serieus drugsprobleem. Tussen de (opium)wet en de naleving daarvan groeide een enorme drugseconomie en een navenant handhavingsapparaat. Wat valt er van burgers te verwachten? Er zijn drie hoofdgroepen: consumenten, onverschilligen en betrokkenen. Een moreel appel op gebruikers gaat niet helpen. Er is behoefte aan open gesprekken tussen professionele belanghebbenden (van dancefestivalorganisatoren tot officieren van Justitie). Het kan op termijn leiden tot gevarieerde beleidsregimes afhankelijk van soort en gebruik.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggenHeeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.