Surinaams Juristenblad

Article

Enkele kanttekeningen ten aanzien van de verplichte landsdienarenregistratie

Trefwoorden registratie, landsdienaren, plichtsverzuim, tuchtstraf, Personeelswet
Auteurs Sharon Biervliet
DOI
Auteursinformatie

Sharon Biervliet
Sharon Biervliet heeft haar master Surinaams recht afgerond aan de AdekUS en was van 1 december 2016 t/m 14 augustus 2019 werkzaam bij de Rekenkamer van Suriname in de functie van junior auditor. Thans is zij ter beschikking gesteld van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) door de voormalige minister van Binnenlandse Zaken (BiZa).
  • Samenvatting

      In het dienstjaar 2022 is de verplichte landsdienarenregistratie – die gehouden is door het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) – van start gegaan, waarbij alle landsdienaren verplicht waren zich te registreren. In zowel De Nationale Assemblée (DNA) alsook in de samenleving zijn kritische kanttekeningen geplaatst ten aanzien van de recente wijziging van de Personeelswet (PW). Eén van deze kanttekeningen betreft onder meer de plicht tot registratie door de landsdienaar en de op te leggen tuchtstraf stopzetting van de uitbetaling van het salaris bij het niet registreren. In dit artikel worden enkele aspecten vanuit een juridisch oogpunt belicht ten aanzien van voornoemde registratie en wordt stilgestaan bij de visie van deskundigen inzake de verplichte landsdienarenregistratie

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.